Aqua Liana, cea mai scumpa casa eco din lume
REALITATEA.NET va prezinta un top al celor mai scumpe si luxoase case de pe planeta.
1. Antilla, Mumbai - Prima casa peste un miliard de dolari
Mukesh Ambani, al cincelea om din lume ca avere si presedintele gigantului petrochimic idn Mumbai, Reliance Industrie, are aproximativ 43 de miliarde de dolari în conturi. El este si proprietarul unei case de 27 de etaje în Mumbai, care l-a costat 2 miliarde de dolari!
Pentru constructia acesteia au fost folosite o gramada de materiale scumpe, iar arhitectura este impresionanta.
Primele sase etaje sunt dedicate parcarii si invitatilor familiei.
Nivelul pentru sanatate are un jacuzzi, studio de yoga, un studio de dans, bar cu sucuri, sola, si o camera cu gheata pentru racorire.
Nivelul pentru distractie are un cinematograf, un snack bar, o camera pentru vinuri si mult spatiu pentru diverse jocuri.
Dormitoarele si baile sunt uimitoare.
În vila de 27 de etaje exista si o sala de bal iar holul are 9 lifturi.
2. Updown Court, Anglia - 150 de milioane de dolari
Updown Court se afla la doar 25km de Londra. Are 103 camere, cinci piscine si podea din mozaic aurit. Exista o curte pentru squash, alee de bowling, cinema, pacare din marmura încalzita si loc de aterizare pentru elicopter. Vecinii sunt cele mai cunoscute persoane din Marea Britanie, adica Regina si Elton John.
3. Versailles, Florida - Cea mai mare casa din SUA
Este o casa de 30 de dormitoare, cu propria alee de bowling, patinoar si o piscina olimpica, care apartine mogulului David Siegel. Acum este de vânzare la 75 de milioane de dolari, dar mai este nevoie de cel putin 25 de milioane pentru finalizarea ei.
Casa mai detine 23 de bai, un garaj pentru 20 de masini, alte trei piscine, un teren de baseball, doua terenuri de tenis si o grota cu cascada.
4. Fleur de Lys, Beverly Hills - Palatul lui Mariah Carey
Pentru femeia cu cele mai scumpe picioare de in lume este nevoie si de o casa pe masura. Casa cântaretei Mariah Carey este printre cele mai scumpe de pe glob, valorând 125 de milioane de dolari si este creata dupa modelul Palatului Versailles din Franta. Vila este înconjurata de gradini imense, pajisti, copaci, o casa pentru managerul ei, un cartier pentru staff-ul ei, spa, piscina cu pavilion si teren de tenis.
5. Hearst Mansion, Beverly Hills
Aceasta resedinta fost scoasa la vânzare pentru 165 de milioane de dolari. Are 29 de dormitoare, trei piscine, mai multe terenuri de tenis, cinema si chiar un club. Cumparatorul va avea sansa sa locuiasca lânga Tom Cruise si David Beckham.
6. Aqua Liana, Florida - Cea mai scumpa casa eco
Vila, inspirata din calatoriile lui Frank McKinney prin Bali, Fiji, Tahiti si Hawaii, are trei etaje, sapte dormitoare, 11 bai, un spa cu cascada si cu foc si un bar "acvariu". Caracteristicile verzi includ o multime de panouri solare cât un teren de baschet si o luminare inteligenta, care reduce consumul deenergie cu 70%.
7. Villa Leopolda, Franta
Vila de 750 de milioane de dolari din Villefrance-sur-Mer a fost construita pentru Regele Leopold II al Belgiei, în 1902. Terenul este atât de mare, încât are nevoie de 50 de gradinari.
Are plantatii de maslini, portocali, lamâi si chiparosi.
8. The Manor, Los Angeles - Casa de vis a lui Aaron Spelling
"Casuta" are 123 de camere. Are un patinoar acoperit, multe piscine, terenuri speciale pentru diverse sporturi, dar si camere mai ciudate precum: un muzeu al papusilor, o camera dedicata împachetarii cadourilor si un etaj întreg transformat în... dulap.
9. Manalapan Residence - Cea mai tare casa de pe malul marii
Aceasta casa de pe plaja are trei etaje, 14 dormitoare, 24 de bai, un garaj pentru 18 masini, un casino si un club, un acvariu cu rechini si o pista de karting, printre altele. singurul lucru neîncântator este pretul: 135 de milioane de dolari.
10. Barbie Malibu Mansion - Insiprata din casa papusii Barbie
Casa a fost realizata cu ocazia celei de-a 50-a aniversari a lui Barbie. Totul este roz, de la mobila la haine. Contine si un muzeu cu papusi Barbie, bineînteles. În garaj? Un Volkswagen New Beetle. Roz, normal.
View the original article here