marți, 16 noiembrie 2010

Craciun, cadouri, amintiri

”Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ma gandesc…..”


Sigur stiti ca aceste vorbe nu au fost spuse sau scrise de mine.Dar ma gandeam si eu ca si nemuritorul Creanga la perioada copilariei in care totul are un farmec de neegalat.Cum sa nu fie de neegalat cadoul de Craciun pe care il asteptam inca de cum treceau sarbatorile de Pasti,cum putem bucuria cu care plecam impreuna cu ceilalti copii la colindat prin sat.Prin satul acela de demult treceau iarna saniile pentru ca acolo mai mult ca oriunde altundeva civilizatia nu prea isi gasea locul.Ningea zile intregi si zapada ajungea cateodata pana la streasina casei.Ieseau bietii bunici sa faca partie prin nametii uriasi ca sa nu ramanem blocati in case.


In sobele indesate cu lemne uscate ce trosneau se coceau mere si gutui care ne umpleau camera cu miresme de neuitat.De neuitat sunt si versurile colindelor si a uraturilor pe care le invatam cu atentie de la fratii mai mari care la randul lor le invatasera de la parintii nostri.Bineinteles ca parintii nostril le invatasera de la parintii lor si lantul continua….


In afara timpului petrecut cu repetarea versurilor ne mai treceam timpul intrebandu-i pe ceilalti:”Oare ce cadou voi primi de Craciun?”.Si daca nimeni nu putea sa ne spuna exact atunci incepea imaginatia sa-si spuna cuvantul.Cum ar fi sa primesc cadouri de Craciun o papusa mare cu par lung….,dar daca as primi o rochie frumoasa si o pereche de ghetute rosii?……


Poveste de Craciun


Stelele straluceau mai puternic ca oriunde in lume deoarece acolo cerul era mai senin ca oriunde in lume pentru ca aerul era mai curat ca oriunde in lume ,pentru ca pentru noi copii locul acela era mai important decat orice altceva din aceasta lume…si mai ales cadoul de craciun era mai frumos decat al oricarui copil din lume.


Simply and quickly add blog commenters into your autoresponder series. Integrates with any autoresponder on the market even custom responders. Payout is 50% to affiliates! Imagine thanking your blog commenters with a free gift to their email!


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu