marți, 16 noiembrie 2010

Primul TV 3D la care poţi să te uiţi fără ochelari speciali a fost lansat de Toshiba

 Toshiba Regza GL1 3D series / FOTO: gadgetreview.com

Toshiba a creat un TV HD, denumit Regza GL1 Series, cu un ecran din cristale lichide, care nu mai are nevoie de ochelarii pentru vizionarea 3D.

Compania japoneza spera ca aceasta este inovatie necesara pentru a aduce televizoarele 3D tuturor telespectatorilor.


Singurul dezavantaj al televizorului este ca are diagonala de doar 20 de inch, iar oamenii vor trebui sa stea destul de aproape de el pentru ca efectul 3D sa functioneze.


Pentru noul sau televizor, Toshiba foloseste o "foaie perpendiculara lentriculara", care consta în mai multe lentile mici care directioneaza lumina ecranului în noua puncte în fata televizorului. Daca telespectatorul sta la o distanta optima fata de TV, creierul integreaza aceste puncte într-o singura imagine 3D.


Sistemul este similar celui folosit pentru Nintendo 3DS, consola de mâna care ofera jocuri 3D fara ochelari.


Toshiba va oferi televizorul 3D în doua dimensiuni - 12 si 20 de inch. Tehnologia nu este înca suficient de avansata pentru a fi integrata unor ecrane mai mari. Distanta optima de vizionare este de 90cm pentru cel de 20inch si 65cm pentru cel de 12 inch.


Noul TV 3D va fi disponibil pe piata din Japonia la sfârsitul lunii decembrie.


Simply and quickly add blog commenters into your autoresponder series. Integrates with any autoresponder on the market even custom responders. Payout is 50% to affiliates! Imagine thanking your blog commenters with a free gift to their email!


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu